Arkiv

Arkiv for kategorien ‘Uge 16’

breakthrough

17 april, 2009

Idag prøvede vi at pulse en motor for første gang. Og det virkede helt som forventet, da vi lige fik smidt 5V på shutdown pin’en på motorcontrolleren.

Vi prøvede med en pulsbredde på 25% 50% og 100% som alle virkede perfekt.

Herefter prøvede vi med hurtige retningsskift, dette virkede også helt perfekt.

Så nu skal vi have lavet de 2 andre PWN signaler, så vi kan styre begge motore.

Log, Uge 16

Problem med 12V source

17 april, 2009

For at kunne source STK500 kit’et, skal vi bruge 12V. Dette har vi jo også fint tilgængeligt på mufferne vi lavede til formålet. Men de 12V bliver ikke slået til og fra med relæerne! Dvs hvis relæerne bliver slået fra, altså systemet slukkes. Så vil STK’en fortsætte med at køre. Dette er lidt et problem. Når vi slukker for det hele, så skulle alt gerne være slukket. 

Efter længere tids tænken, kom vi frem til at bruge den anden kontakt, som sidder på tændingen. Her montere vi 12V, så 12V bliver ind og afkoblet sammen med resten af systemet. Det vil så også sige, at når dødemandsknappen bliver trukket, vil STK’en køre videre. Dette ser vi ikke som et problem, for nødstoppen slukker for motorcontrollerne, så DIYS’en vil stoppe på stedet.

Efter lidt lodning, var denne indkobling på plads, og det blev testet og virker.

Så vil vi langt om længe kunne teste om vi kan få en moter til at dreje.

Log, Uge 16

En motor driver færdig!

16 april, 2009

Nu er den ene af de to motordrivere gennemtestet og færdig.

Log, Uge 16

Konstruktionen finally

15 april, 2009

Så kom det hele på plads.Vi fik lavet et rigtigt fint kontrolpanel, hvis vi skal sige det selv. Det er lavet plads til et RS-232 stik, så er det lidt nemmere at komme til at flashe microcontrolleren.

Log, Uge 16

Dødemandsknap + tændingsnøgle

14 april, 2009

For at kunne slukke for det hele, er det monteret 2 relæer i serie, som kan tænde og slukke for de 24V i systemet. For at kunne styre det, har vi valgt at bruge dødemandsknappen fra Roltec kørestolen, samt en tænding med nøgle, som blev indkøbt til formålet.

For at indkoble relæerne, skal spolerne sources med 24V, så det lader vi løber igennem de 2 før omtalte kontakter. Dvs hvis tændingen er slået til, og dødemandsknappen bliver afkoblet, så vil relæerne slå fra.

Efter lidt tegnen på tavle, og diskussion om hvordan det skulle gøres. Fik vi tilsidst lavet en løsning vi begge var tilfredse med. Og bedst af alt, så virkede det i første forsøg.

Log, Uge 16