Hjem > Log, Uge 06 > Så fik vi startet

Så fik vi startet

Idag har vi lavet lidt forarbejde. Vi har lavet en prioritetsliste for de første par uger. For at se, hvor og hvad vi skal fokusere på til at starte med.

  • Måle motorbelastningen for at kunne dimensionere batterier
  • Konstruktion
  • Komponenter

Måling af motorbelastning

For at kunne måle strømbelastningen af motoren, har vi lånt en shunt, som vi kan bruge, når vi vil måle store strømme. Det fungere som et normalt multimeter måler amp på, bare i lidt større forhold.

Shunt’en har en meget lille indre modstand, og derved sikre man sig, at strømmen løber igennem den. Herefter måler man spændingsfaldet henover shunt’en. Da modstanden gennem shunt’en er meget lav, er spændingfaldet det også. Stiger strømmen, stiger spændingsfaldet tilsvarende. Der er en ligefrem proportional sammenhæng. Så mangler vi bare at kende forholdet mellem modstand og strøm igennem shunt’en. Men hertil har vi Ohms lov.

Har man en shunt med en modstand på f.eks. 1mΩ, ved vi vha Ohms lov at der ligger 1mV pr 1 Amp. Dvs. hvis vi måler et spændingsfald på 8mV, løber der 8 Amp igennem shunt’en.

Dette mangler vi så bare at føre ud i praksis, så det bliver opgaven imorgen.

Konstruktion

Vi har snakket med Jesper fra værkstedet, og aftalt at vi kommer med nogle skitser til en konstruktion i starten af uge 8, og så vil han kigge på dem, og kommer med sit bud på en brugbar konstruktion. Jesper er klar på at lave noget prototyping, så det er ikke de store tekniske tegninger vi skal have klar til ham.

Komponenter

Vi mangler stadig at ligge os fast på komponenter. Vi skal have lagt os fast på en microcontroller, accelerometer og gyroskop. Men det er ikke helt klarlagt endnu, hvad vi skal bruge. Men det skal også ordnes i nærmeste fremtid, så vi kan få det bestilt hjem. Og vi kan begynde at kode til det, og lave test af komponenterne.

Til næste gang

I morgen skal vi have lavet de sidste målinger på motorne, så vi har en idé om drænet på batterierne. Og derefter kan vi begynde at skille kørestolen ad, og se hvad det er vi kan bruge fra den.

Uge 7 skal vi have lavet skitser af konstruktionen. Derudover skal vi have lavet en indkøbsliste, så vi kan få bestilt de komponenter vi skal bruge.

 

Log, Uge 06 Print This Post

  1. Ingen kommentarer endnu.
  1. Ingen Trackbacks endnu.